Ziggo sneller internet

Hogere internetsnelheid voor Ziggo abonnees

Eric 26 maart 2019
Leestijd 2 minuten Categorie: Internet & TV,

Goed nieuws voor de meeste Ziggo abonnees! De internetprovider en kabelmaatschappij verhoogt namelijk de internetsnelheden voor de consumenten abonnementen in vrijwel het gehele Ziggo gebied. De pakketten Start, Compleet en Max krijgen 25 procent meer download- en uploadsnelheid. Het goedkoopste abonnement gaat daarmee van 40 naar 50 Mbit en het duurste van 400 naar 500 Mbit.

De snelheid van het duurste pakket, Max, komt daarmee op een snelheid van een halve gigabit uploadsnelheid. Voor consumenten was er bij Ziggo nog geen abonnement met deze snelheid. Voor bedrijven was het er wel al, maar die krijgen ook een snelheidsverhoging, namelijk van 500 Mbit (een halve gigabit) naar 600 Mbit voor het duurste zakelijke pakket. het middelste zakelijke abonnement gaat omhoog van 250 Mbit naar 300 Mbit en het goedkoopste blijft gelijk op 60 Mbit.

Zonder tariefsverhoging

Volgens Ziggo zal de aangekondigde verhoging geen invloed hebben op de abonnementstarieven, de prijs blijft vooralsnog zoals het is. De provider heeft 3,3 miljoen klanten die internet afnemen, daarvan zullen in eerste instantie 2,4 miljoen klanten profiteren van de verhoogde snelheid.

De snelheidsverhoging zal gefaseerd plaatsvinden vanaf de tweede week van april. Vier weken later, dus halverwege mei zal deze overal doorgevoerd moeten zijn. De reden dat nog niet het gehele Ziggo gebied kan profiteren is een technische. In een aantal regio's moeten namelijk eerst nog analoge TV zenders uitgefaseerd worden. Deze analoge zenders nemen veel bandbreedte op de kabel in beslag welke nodig is om hogere internetsnelheden te kunnen aanbieden. Het is de verwachting dat de nieuwe snelheden op een later tijdstip ook in deze regio's doorgevoerd zal worden.

Ontvang als eerste onze tips en aanbiedingen!

Laat je e-mailadres achter en wij sturen je een e-mail zodra wij nieuwe aanbiedingen of interessante tips hebben.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Wij sturen maximaal 6 keer per jaar onze bespaartips. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Gigabit internet

Het fusiebedrijf VodafoneZiggo streeft ernaar om in 2022 in het hele Ziggo gebied een snelheid van 1 Gigabit te kunnen aanbieden. Hiervoor is het noodzakelijk dat het kabelnet geschikt wordt gemaakt voor de techniek docsis 3.1. Vanaf volgend jaar zal de stad Utrecht de eerste stad zijn waar het netwerk van Ziggo is aanpast en waarmee dus 1 Gbit leverbaar zal zijn.

kabelnet straatkast

Alle straatkasten moeten worden voorzien van nieuwe apparatuur.

Overigens loopt VodafoneZiggo hiermee niet voorop, de Zeeuwse provider en kabelaar Delta heeft haar gehele netwerk al in 2018 geschikt gemaakt voor docsis 3.1 en biedt al geruime tijd abonnementen met een snelheid van 1 Gigabit aan.

Gigabit internet beschikbaar op jouw adres?Vergelijken

Over de auteur

Eric 2023
Eric Hes

Eric is beheerder van KiesZeker en een aantal andere websites. Hij schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die aansluiten bij de diensten op deze website.

Tags

  • Ziggo

Gerelateerde artikelen

internet 4G voor op vakantie
Altijd internet: 4G op vakantie!

Frank 11 juli 2020

Veel mensen zijn zo verslaafd aan hun internetverbinding dat ze die ook op vakantie niet kunnen missen. Sommigen weigeren gewoonweg te vertrekken als er geen internet op de camping is. Daar aangekomen valt de internetverbinding op de camping zwaar tegen, zodat de vakantie eigenlijk al met een valse noot begint. Al deze ellende is nu voorbij. Hoe? Dat leggen we uit in dit artikel.

Ziggo stopt analoge radio
Analoge FM-radio via de kabel in 2021 definitief uitgefaseerd

Eric 24 januari 2021

Ziggo, de grootste kabelmaatschappij in Nederland gaat in 2021 stoppen met de analoge radio. Het uitfaseren zal net als eerder bij de analoge televisie per regio gebeuren. Als je wilt blijven luisteren naar de radio via de kabel, dan is het dus noodzakelijk om te switchen naar een alternatief. In dit artikel lees je meer over de opties.

veilig internetten
Veilig internetten: 8 tips waar je op moet letten

Frank 30 november 2022

Het is uitkijken met wat je doet op het internet. Hackers en andere figuren met minder goede bedoelingen gebruiken het internet om vanuit hun luie stoel geld te verdienen. Met voorzorgsmaatregelen treffen, logisch nadenken en op je hoede zijn voorkom je al heel wat narigheid.

wifi problemen oplossen
Heb jij ook last van Wifi problemen?

Frank Update: 29 maart 2023

Wie zit er tegenwoordig niet met zijn tablet of laptop voor de TV? Dan komen wifi problemen erg ongelegen. Problemen met  streamen, trage wifi snelheid, minuten bezig om mailtjes te verzenden of ontvangen etc. Mocht je deze wifi problemen herkennen, dan zullen deze tips je helpen om jouw wifi te verbeteren.