De beste autoverzekering 2021

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt met je autopolis altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
Vind
hier
de beste
verzekering
voor jou
Internetproviders vergelijken
De beste autoverzekeringen

Vergelijk de beste autopolissenVergelijken

De betere autoverzekeringen geselecteerd

FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 15,66 p/mnd *

of per jaar: € 187,92 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,64 p/mnd *

of per jaar: € 199,68 *

2
UnitedConsumers aanbieding
Avéro Autoverzekering WA

geen eigen risico

€ 17,00 p/mnd *

of per jaar: € 204,00 *

3
InShared aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 17,76 p/mnd *

of per jaar: € 213,12 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een WA verzekering?
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 18,20 p/mnd *

of per jaar: € 218,40 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 18,55 p/mnd *

of per jaar: € 222,60 *

2
InShared aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 135,00

€ 19,70 p/mnd *

of per jaar: € 236,40 *

3
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Beperkt Casco

eigen risico: € 250,00

€ 20,00 p/mnd *

of per jaar: € 240,00 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een Beperkt Casco verzekering?
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Allrisk

eigen risico: € 250,00

€ 25,00 p/mnd *

of per jaar: € 300,00 *

1
InShared aanbieding
Autoverzekering Volledig Allrisk

eigen risico: € 135,00

€ 28,00 p/mnd *

of per jaar: € 336,00 *

2
OHRA aanbieding
Autoverzekering Aanvullend Pakket

eigen risico: € 450,00

€ 28,01 p/mnd *

of per jaar: € 336,12 *

3
Univé aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 100,00

€ 29,06 p/mnd *

of per jaar: € 348,72 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een All Risk verzekering?

De beste autoverzekering direct geregeld

Je wilt een autoverzekering die past bij jouw auto en bij jou en je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wij hebben daarom de beste autoverzekeringen van vrijwel alle verzekeraars geselecteerd. Jij hoeft alleen nog maar een paar gegevens op te geven en je wensen aanklikken en onze vergelijker toont je de voor jou beste autoverzekering.

Heb je net een auto gekocht en heb je direct een nieuwe autoverzekering nodig? Of wil je overstappen van naar een goedkopere verzekeraar om zo flink te besparen? Via onze website KiesZeker regel je het snel. Nadat je je keuze hebt gemaakt sluit je de verzekering gewoon veilig en vertrouwd af op de website van de verzekeraar. Indien je direct goed verzekerd de weg op wilt kan dit zelfs binnen enkele minuten geregeld worden!

Ben je door de coronacrisis ook veel minder gaan rijden? Bijvoorbeeld omdat je thuis werkt? Dan kun je wellicht veel besparen op de autoverzekering door het aantal kilometers per jaar naar beneden bij te stellen. Check je voordeel direct in onze vergelijker!

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Zojuist beter verzekerd en bespaard

 • 19:00:
  de beste verzekering van
  Verzekeruzelf
 • 18:40:
  de beste verzekering van
  HEMA
 • 17:58:
  de beste verzekering van
  InShared

Gemiddeld € 144 per jaar voordeliger!

Bron: geanonimiseerde data van de autoverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vragen over het vinden van de beste autoverzekering

 • Wij kunnen voor verzekeringen geen inhoudelijke vragen beantwoorden of persoonlijk advies geven. Dit omdat wij zelf geen AFM vergunning hebben. Deze vergelijker wordt dan ook aangeboden en verzorgd door onze partner Komparu die wel over een AFM vergunning beschikt. Voor vragen en advies verwijzen wij je graag door naar de betreffende verzekeraar.

 • Ja, het aantal schadevrije jaren wordt altijd overgenomen door een nieuwe verzekeraar. Zo behoud je altijd je no-claim korting.

 • In Nederland is een autoverzekering met minimaal WA dekking verplicht voor alle auto's die gebruik maken van de openbare weg.

  Als je (tijdelijk) geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kun je de auto laten schorsen bij de RDW. Tijdens een schorsing kun je ook de autoverzekering opschorten of opzeggen. Denk eraan dat de auto dan ook niet geparkeerd mag zijn op de openbare weg.

 • De auto moet door jou verzekerd zijn zodra deze op jouw naam is overgeschreven. Je kunt de verzekering van te voren al afsluiten en in laten gaan vanaf de dag dat de auto op jouw naam staat. Je hebt voor het afsluiten van een autoverzekering wel de meldcode nodig die op het kenteken staat. Als je de verzekering van tevoren wilt afsluiten vraag dan deze meldcode alvast op bij de verkoper.

 • Als je een autoverzekering afsluit en je wilt die direct of binnen enkele dagen in laten gaan, dan krijg je vaak eerst een voorlopige dekking. Dit betekent dat de verzekeraar je aanvraag nog moet beoordelen, maar dat je tot die tijd in ieder geval verzekerd bent indien je schade veroorzaakt.

  Meestal hoor je binnen maximaal 5 werkdagen of je wel of niet definitief geaccepteerd bent voor de verzekering.

ALLE VRAGEN

De beste autoverzekering hoeft niet de duurste te zijn

Duurder is niet altijd beter. Onze vergelijker selecteert de goedkopere en betere polissen.

Je auto op de openbare weg? WA verzekering verplicht!

Zodra je auto gebruik maakt van de openbare weg is een verzekering met minimaal WA dekking verplicht. Ook als de auto slechts geparkeerd is. De WA dekking staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit houdt in dat je met deze dekking verzekerd bent voor de schade of het letsel dat door jouw schuld bij anderen is veroorzaakt. Als je ook je eigen schade wilt verzekeren kies je voor Allrisk.

De verschillende autopolissen

Bij het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering moet je een keuze maken uit één van de drie typen polissen. Dit betreft dan de dekking. De keuze maak je doorgaans op basis van de waarde en leeftijd van de auto en je persoonlijke wensen of financiële situatie.

Hieronder zetten de drie typen op een rij zodat je de beste keuze voor je autoverzekering kunt maken.

WA autoverzekering

WA autoverzekering

Dit is de verplichte dekking waarvoor iedere op de openbare weg rijdende of geparkeerde auto verzekerd moet zijn. Met deze dekking is alleen schade en letsel van de tegenpartij verzekerd. Check onze vergelijker voor de beste WA autoverzekering.

Beperkt Casco autoverzekering

Beperkt Casco autoverzekering

Deze dekking is iets uitgebreider dan WA en wordt ook wel WA Plus genoemd. Je bent hiermee ook verzekerd voor je eigen schade veroorzaakt buiten jouw schuld. Denk aan steenslag, stormschade of een omgewaaide boom. De beste Beperkt Casco autoverzekering vind je in onze vergelijker.

Allrisk autoverzekering

Allrisk autoverzekering

Hiermee ben je ook verzekerd voor eigen schade waarvoor jezelf verantwoordelijk bent. Daarnaast is ook vandalisme gedekt. Afhankelijk van de gekozen polis geldt er wel vaak een eigen risico. Raadpleeg voor voordeligste en beste Allrisk autoverzekering onze vergelijker.

No claim en overstappen, hoe werkt dat?

Bij een autoverzekering word je beloond als je een aantal jaren geen schade hebt gemaakt, of in ieder geval deze niet claimt bij de verzekering. Dit heet no claim korting: hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op de premie van de autoverzekering. Deze korting kan flink oplopen, zelfs tot 80 procent. Je betaalt bij de maximale korting dus nog maar 20 procent van de normale premie!

Natuurlijk wil je deze korting bij een overstap naar een betere autoverzekering wel behouden. Het goede nieuws is dat dat goed geregeld is, het aantal opgebouwde schadevrije jaren worden namelijk gewoon overgenomen door de nieuwe autoverzekeraar. In de meeste gevallen wordt dit automatisch geregeld tussen de verzekeraars en hoef jij er niets voor te doen. Als je de schadevrije jaren hebt opgebouwd in een leaseauto, dan moet je meestal wel een bewijs van de leasemaatschappij overleggen.

Je opgebouwde no claim korting hoeft dus geen belemmering te zijn om over te stappen naar de beste autoverzekering die wij voor je hebben gevonden.

Onze blogs over het verzekeren van je auto

autoverzekering voor hoger opgeleiden
Een autoverzekering alleen voor hoger opgeleiden, mag dat?

Bregje 24 februari 2021

Je hebt vast wel eens de reclames van Promovendum gehoord of gezien: de verzekeraar die een autoverzekering exclusief voor hoger opgeleiden aanbiedt. Het beleid van Promovendum roept veel vragen op. Mag dat zomaar, een verzekeraar die klanten selecteert op basis van opleidingsniveau? Is dat geen discriminatie?

autorijden met gladde weg
Autorijden bij gladheid: hoe ben je verzekerd en hoe voorkom je schade?

Bregje 2 februari 2021

Deze week begon op de weg behoorlijk hectisch: code geel en code oranje in verband met het winterse weer. Veel aanrijdingen met de nodige blikschade én persoonlijk letsel. Maar waar ben je nu precies voor verzekerd bij gladheid? En hoe maak je de kans op ongelukken zo klein mogelijk?

verzekering keyless entry systeem
Nieuwe eisen verzekering voor auto's met keyless entry systeem

Eric 12 januari 2021

Sinds 1 januari 2021 stellen verzekeraars nieuwe eisen aan de beveiliging van auto’s met een keyless entry systeem. In Nederland gaat het om zo’n 700.000 onvoldoende beveiligde auto’s. Wat zijn precies de nieuwe eisen en hoe kun je hieraan voldoen?