De beste autoverzekering 2022

Veilig en betrouwbaar vergelijken

 • Aanvragen op de website van de verzekeraar zelf.
 • Jouw gegevens worden niet bij ons opgeslagen.

Makkelijk en zonder risico overstappen

 • Je hebt met je autopolis altijd 14 dagen bedenktijd.
 • Je behoudt je no-claim korting voor schadevrije jaren.
Vind
hier
de beste
verzekering
voor jou
Internetproviders vergelijken
De beste autoverzekeringen

Vergelijk de beste autopolissenVergelijken

De betere autoverzekeringen geselecteerd

UnitedConsumers aanbieding
2 maanden gratis autoverzekering: tot wel € 175 korting!

Bij het afsluiten van een autoverzekering via UnitedConsumers krijg je nu tijdelijk 2 maanden premie terug! Verzekeringen van o.a. Nationale Nederlanden, a.s.r. en Allianz.

ACTIE
t/m 09-02-2022
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,25 p/mnd *

of per jaar: € 195,00 *

1
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 16,64 p/mnd *

of per jaar: € 199,68 *

2
Univé aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 17,94 p/mnd *

of per jaar: € 215,28 *

3
UnitedConsumers aanbieding
Avéro Autoverzekering WA

geen eigen risico

€ 18,00 p/mnd *

of per jaar: € 216,00 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een WA verzekering?
Centraal Beheer aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 18,61 p/mnd *

of per jaar: € 223,32 *

1
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 18,98 p/mnd *

of per jaar: € 227,76 *

2
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Beperkt Casco

eigen risico: € 250,00

€ 20,00 p/mnd *

of per jaar: € 240,00 *

3
Ditzo aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 150,00

€ 20,63 p/mnd *

of per jaar: € 247,56 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een Beperkt Casco verzekering?
UnitedConsumers aanbieding
a.s.r. Autoverzekering Allrisk

eigen risico: € 250,00

€ 27,00 p/mnd *

of per jaar: € 324,00 *

1
Univé aanbieding
Autoverzekering

eigen risico: € 100,00

€ 29,06 p/mnd *

of per jaar: € 348,72 *

2
InShared aanbieding
Autoverzekering Volledig Allrisk

eigen risico: € 135,00

€ 29,43 p/mnd *

of per jaar: € 353,16 *

3
FBTO aanbieding
Autoverzekering

geen eigen risico

€ 30,08 p/mnd *

of per jaar: € 360,96 *

4
Hoe is deze premie berekend? Wat is een All Risk verzekering?
OHRA aanbieding
De OHRA Kilometerverzekering voor wie weinig kilometers maakt

Met de OHRA Kilometerverzekering betaal je alleen premie voor de kilometers die je rijdt. Een complete autoverzekering voor als je weinig kilometers maakt!

De beste autoverzekering direct geregeld

Je wilt een autoverzekering die past bij jouw auto en bij jou en je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wij hebben daarom de beste autoverzekeringen van vrijwel alle verzekeraars geselecteerd. Jij hoeft alleen nog maar een paar gegevens op te geven en je wensen aanklikken en onze vergelijker toont je de voor jou beste autoverzekering.

Heb je net een auto gekocht en heb je direct een nieuwe autoverzekering nodig? Of wil je overstappen van naar een goedkopere verzekeraar om zo flink te besparen? Via onze website KiesZeker regel je het snel. Nadat je je keuze hebt gemaakt sluit je de verzekering gewoon veilig en vertrouwd af op de website van de verzekeraar. Indien je direct goed verzekerd de weg op wilt kan dit zelfs binnen enkele minuten geregeld worden!

Ben je door de coronacrisis ook veel minder gaan rijden? Bijvoorbeeld omdat je thuis werkt? Dan kun je wellicht veel besparen op de autoverzekering door het aantal kilometers per jaar naar beneden bij te stellen. Check je voordeel direct in onze vergelijker!

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Zojuist beter verzekerd en bespaard

 • 05:11:
  de beste verzekering van
  Verzekeruzelf
 • 02:27:
  de beste verzekering van
  Diks
 • 23:11:
  de beste verzekering van
  HEMA

Gemiddeld € 144 per jaar voordeliger!

Bron: geanonimiseerde data van de autoverzekeraars.

Veelgestelde vragen

Vragen over het vinden van de beste autoverzekering

 • Wij kunnen voor verzekeringen geen inhoudelijke vragen beantwoorden of persoonlijk advies geven. Dit conform de richtlijnen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Voor vragen over een specifieke verzekering verwijzen wij naar de betreffende verzekeraar.

  De vergelijkers op onze website waar wordt gevraagd om persoonlijke gegevens en/of gegevens van het voertuig worden aangeboden door een partner met een AFM-vergunning. De betreffende partner wordt vermeld in het resultatenscherm van de vergelijker.

 • Ja, het aantal schadevrije jaren wordt altijd overgenomen door een nieuwe verzekeraar. Zo behoud je altijd je no-claim korting.

 • De premie voor de autoverzekering is mede afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Dit wordt dan ook gevraagd bij het afsluiten van een verzekering. Natuurlijk is van tevoren nooit precies het aantal kilometers bekend en daarom werkt men met kilometrages, bijvoorbeeld minder dan 10.000 km, minder dan 20.000 km etc.

  Als je structureel meer kilometers maakt dan dat je bij het afsluiten hebt opgegeven, dan moet je dit aan de verzekeraar melden, zodat deze de premie daarop kan bijstellen. Dit geldt ook als je juist minder kilometers maakt.

  Als je dit niet meldt en je meer kilometers maakt dan opgegeven, dan betaal je dus mogelijk te weinig premie. Bij eventuele schade kan een verzekeraar de te weinig betaalde premie verrekenen met het uit te keren schadebedrag of kan met terugwerkende kracht alsnog de premie in rekening brengen.

 • In Nederland is een autoverzekering met minimaal WA dekking verplicht voor alle auto's die gebruik maken van de openbare weg.

  Als je (tijdelijk) geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kun je de auto laten schorsen bij de RDW. Tijdens een schorsing kun je ook de autoverzekering opschorten of opzeggen. Denk eraan dat de auto dan ook niet geparkeerd mag zijn op de openbare weg.

 • De auto moet door jou verzekerd zijn zodra deze op jouw naam is overgeschreven. Je kunt de verzekering van te voren al afsluiten en in laten gaan vanaf de dag dat de auto op jouw naam staat. Je hebt voor het afsluiten van een autoverzekering wel de meldcode nodig die op het kenteken staat. Als je de verzekering van tevoren wilt afsluiten vraag dan deze meldcode alvast op bij de verkoper.

ALLE VRAGEN

In 4 stappen overstappen op de beste autoverzekering

Controleren

Check of je huidige autoverzekering per maand of per direct opzegbaar is en noteer in dat geval de datum per wanneer deze kan worden beëindigd.

1
Vergelijken

Bovenaan deze pagina vind je de vergelijker. Vul je kenteken en gegevens in om direct wat voor jou de beste autoverzekering is.

2
Aanmelden

Meld je online aan bij de nieuwe verzekeraar en geef beëindigingsdatum uit stap 1 op als ingangsdatum voor de nieuwe autopolis.

3
Beëindigen

Zeg je oude polis pas op als je van een bevestiging van acceptatie voor de nieuwe autoverzekering hebt ontvangen.

4

Je auto op de openbare weg? WA verzekering verplicht!

Zodra je auto gebruik maakt van de openbare weg is een verzekering met minimaal WA dekking verplicht. Ook als de auto slechts geparkeerd is. De WA dekking staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit houdt in dat je met deze dekking verzekerd bent voor de schade of het letsel dat door jouw schuld bij anderen is veroorzaakt. Als je ook je eigen schade wilt verzekeren kies je voor Allrisk.

De verschillende autopolissen

Bij het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering moet je een keuze maken uit één van de drie typen polissen. Dit betreft dan de dekking. De keuze maak je doorgaans op basis van de waarde en leeftijd van de auto en je persoonlijke wensen of financiële situatie.

Hieronder zetten de drie typen op een rij zodat je de beste keuze voor je autoverzekering kunt maken.

WA autoverzekering

WA autoverzekering

Dit is de verplichte dekking waarvoor iedere op de openbare weg rijdende of geparkeerde auto verzekerd moet zijn. Met deze dekking is alleen schade en letsel van de tegenpartij verzekerd. Check onze vergelijker voor de beste WA autoverzekering.

Beperkt Casco autoverzekering

Beperkt Casco autoverzekering

Deze dekking is iets uitgebreider dan WA en wordt ook wel WA Plus genoemd. Je bent hiermee ook verzekerd voor je eigen schade veroorzaakt buiten jouw schuld. Denk aan steenslag, stormschade of een omgewaaide boom. De beste Beperkt Casco autoverzekering vind je in onze vergelijker.

Allrisk autoverzekering

Allrisk autoverzekering

Hiermee ben je ook verzekerd voor eigen schade waarvoor jezelf verantwoordelijk bent. Daarnaast is ook vandalisme gedekt. Afhankelijk van de gekozen polis geldt er wel vaak een eigen risico. Raadpleeg voor voordeligste en beste Allrisk autoverzekering onze vergelijker.

Extra opties bij een autoverzekering

Naast de basisdekking waarvoor je verplicht moet kiezen uit de drie opties hierboven, zijn er ook nog extra niet verplichte opties. Dit zijn aanvullingen op de basis autoverzekering en het hangt van jouw wensen en persoonlijke omstandigheden af of het wel of niet aan te raden is je polis uit te breiden met één of meer van de extra zekerheden. Hieronder de aanvullingen die door de meeste autoverzekeraars worden aangeboden op een rij.

Inzittendenverzekering

Met een inzittendenverzekering zijn de personen in jouw auto, inclusief jijzelf, verzekerd bij een ongeval met letsel als gevolg. Voor behandeling van letsel ben je normaal gesproken uiteraard verzekerd met je zorgverzekering, maar als je blijvend invalide raakt, dan is de zorgverzekering mogelijk niet toereikend. De inzittendenverzekering bij een autopolis keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit van jezelf of een passagier. Bij overlijden wordt een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden.

Veel inzittendenverzekeringen vergoeden daarnaast ook de gemiste inkomsten bij tijdelijke invaliditeit. Ook materiële schade van inzittenden, zoals bagage en kleding vallen van onder deze verzekering.

Het kan per verzekeraar verschillen wat wel en niet onder een inzittendenverzekering valt. In onze kennisbank vind je meer informatie.

Rechtsbijstand verkeer

Bij een ongeval in het verkeer krijg je al snel te maken met juridische procedures over onder meer de schuldvraag en het verhalen van schade. Een rechtsbijstandsverzekering voor verkeer is in dat geval geen overbodige luxe. Niet alleen vergoed deze verzekering de al snel hoogoplopende juridische kosten, maar wordt de afhandeling ook voor je uit handen genomen. Dat scheelt je dus geld, tijd en stress.

Pechhulp

Ook de beste autoverzekering voorkomt pech onderweg niet. Als je veel op de weg zit en langere afstanden rijdt is een pechhulpverzekering daarom aan te raden. Maar ook bij kleinere afstanden geeft het goed gevoel dat je kan rekenen op hulp bij pech. Controleer wel even of je toevallig niet al verzekerd bent voor pechhulp, bij aankoop van een nieuwe auto krijg je namelijk vaak één of meerdere jaren gratis pechhulp. Mobiliteitsgarantie wordt dit ook wel genoemd.

No claim en overstappen, hoe werkt dat?

Bij een autoverzekering word je beloond als je een aantal jaren geen schade hebt gemaakt, of in ieder geval deze niet claimt bij de verzekering. Dit heet no claim korting: hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op de premie van de autoverzekering. Deze korting kan flink oplopen, zelfs tot 80 procent. Je betaalt bij de maximale korting dus nog maar 20 procent van de normale premie!

Natuurlijk wil je deze korting bij een overstap naar een betere autoverzekering wel behouden. Het goede nieuws is dat dat goed geregeld is, het aantal opgebouwde schadevrije jaren worden namelijk gewoon overgenomen door de nieuwe autoverzekeraar. In de meeste gevallen wordt dit automatisch geregeld tussen de verzekeraars en hoef jij er niets voor te doen. Als je de schadevrije jaren hebt opgebouwd in een leaseauto, dan moet je meestal wel een bewijs van de leasemaatschappij overleggen.

Je opgebouwde no claim korting hoeft dus geen belemmering te zijn om over te stappen naar de beste autoverzekering die wij voor je hebben gevonden.

De beste autoverzekering hoeft niet de duurste te zijn

Duurder is niet altijd beter. Onze vergelijker selecteert de goedkopere en betere polissen.

Onze blogs over het verzekeren van je auto

OHRA kilometerverzekering
De kilometerverzekering van OHRA, een nieuwe prepaid autoverzekering

Frank 16 december 2021

Verzekeraar OHRA komt met een nieuw concept in autoverzekeringen: de kilometerverzekering. Het uitgangspunt van deze nieuwe manier van verzekeren is dat je alleen betaalt voor de kilometers die je rijdt. Maar hoe werkt dit in de praktijk en ben je er voordeliger mee uit?

schadevrije jaren bij scheiding
Hoe zit het bij de autoverzekering met schadevrije jaren na een scheiding?

Bregje 26 augustus 2021

Een scheiding is vaak zwaar. Naast emoties brengt het ook veel administratieve rompslomp met zich mee. Er zijn heel wat zaken die je moet regelen, en soms zijn dat zaken waar je niet zo snel bij stil staat. Zoals de schadevrije jaren van de autoverzekering bijvoorbeeld.

verzekering bij auto uitlenen
Auto lenen of uitlenen, hoe zit dat met de verzekering?

Eric 24 juni 2021

Een auto lenen of uitlenen voor een kort ritje of voor een vakantie: een groot deel van de Nederlandse autobezitters doet dit weleens. Maar lang niet iedereen staat er van tevoren bij stil wat de consequenties zijn als er schade ontstaat. Hoe zit het precies met de verzekering?