Internet providers vergelijken

Doe de postcodecheck voor de beste internetprovider op jouw adres.

Vind de beste internet providerVergelijken

De goedkoopste internet providers

Youfone aanbieding
Alles in 1 100 Mb/s

100 MB internet
46 TV zenders (29 HD)

46,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 23,00
p/mnd

Budget aanbieding
Alles in 1 100 Mb/s

100 MB internet
79 TV zenders (58 HD)

51,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 19,50
p/mnd

Odido aanbieding
Alles in 1 Glasvezel 100 Mb/s

100 MB internet
67 TV zenders (58 HD)

62,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 10 maanden 32,50
p/mnd

Caiway aanbieding
Glasvezel Internet en TV Giga Snel + Bellen

1000 MB internet
70 TV zenders (43 HD)

87,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 12 maanden 47,50
p/mnd

Youfone aanbieding
Internet & TV 100 Mb/s

100 MB internet
46 TV zenders (29 HD)

41,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 20,50
p/mnd

Budget aanbieding
Standaard Internet en TV 100 Mb/s

100 MB internet
79 TV zenders (58 HD)

50,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 18,50
p/mnd

Odido aanbieding
Glasvezel 100 Mb/s & TV

100 MB internet
67 TV zenders (58 HD)

60,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 10 maanden 30,00
p/mnd

Ziggo aanbieding
Internet Start XXL & TV

400 MB internet
80 TV zenders (69 HD)

65,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 32,75
p/mnd

Youfone aanbieding
Internet en bellen 100 Mbps

100 MB internet

36,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 18,25
p/mnd

Budget aanbieding
Standaard Internet en Bellen 100 Mb/s

100 MB internet

36,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 19,50
p/mnd

Online.nl aanbieding
Internet 100 Mb/s en Bellen

100 MB internet

46,00 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 29,00
p/mnd

Odido aanbieding
Glasvezel 1000 Mb/s & Bellen

1000 MB internet

47,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 10 maanden 30,00
p/mnd

Online.nl aanbieding
Internet 100 Mb/s

100 MB internet

43,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 26,50
p/mnd

Budget aanbieding
Standaard Internet 100 Mb/s

100 MB internet

35,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 18,50
p/mnd

Odido aanbieding
Internet 50 Mb/s

50 MB internet

32,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 8 maanden 30,00
p/mnd

KPN aanbieding
Glasvezel Internet 1000 Mb/s

1000 MB internet

52,50 p/mnd

Extra voordeel:

eerste 6 maanden 26,25
p/mnd

Internet providers bieden méér

Internet providers bieden tegenwoordig veel meer dan alleen internet: je kunt internet, tv en bellen combineren in één pakket van dezelfde aanbieder. Dankzij de komst van VDSL en glasvezel (fiber) is het aantal internet providers met deze zogenoemde alles in 1 pakketten enorm gestegen. Providers doen er alles aan om jou te verleiden tot een overstap. Denk aan lage tarieven, kortingen en cashback acties. Met de postcodecheck weet je direct welke pakketten van welke internet providers op jouw adres leverbaar zijn.

man internetproviders vergelijken

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over internet providers.

 • Je moet rekening houden met een aantal zaken zoals de internetsnelheid, het soort verbinding (zoals DSL, glasvezel of kabel), de kosten van de dienst, de betrouwbaarheid van de provider, en de klantenservice. Ook kan het nuttig zijn om te kijken naar eventuele bundels met tv en telefonie en naar beoordelingen van andere klanten.

 • Je kunt de snelheid van je internetverbinding testen door een online snelheidstest te gebruiken. Websites zoals Speedtest.net en Fast.com kunnen de download- en uploadsnelheden van je internet meten. Let erop dat je voor een nauwkeurig resultaat alle andere internetactiviteiten stopzet tijdens de test.

  Hieronder op onze website kun je de snelheid testen via de tool van Fast.com.

 • Je internetsnelheid kan variëren door factoren zoals het tijdstip van de dag (piekuren kunnen de snelheid verlagen), de kwaliteit van je apparatuur (zoals je router of modem), het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbonden is, en de afstand van je huis tot de internetcentrale van de provider.

 • Breedband is een type internetverbinding dat hoge datatransmissiesnelheden biedt. Het kan via verschillende technologieën geleverd worden, zoals DSL, kabel, of glasvezel. Wi-Fi daarentegen is een technologie die apparaten in staat stelt om draadloos verbinding te maken met het breedbandnetwerk.

 • Een IP-adres (Internet Protocol adres) is een unieke reeks cijfers en tegenwoordig ook letters die toegewezen wordt aan elk apparaat dat verbinding maakt met het internet. Het IP-adres laat het internet weten waar informatie naartoe gestuurd moet worden of waar het vandaan komt.

 • Downloadsnelheid is de snelheid waarmee data van het internet naar jouw apparaat wordt verzonden, zoals het laden van een webpagina of het streamen van een video. Uploadsnelheid is de snelheid waarmee data van jouw apparaat naar het internet wordt verzonden, zoals het posten van een foto op sociale media of het versturen van een e-mail.

 • Netneutraliteit is het principe dat alle internetverkeer gelijk moet worden behandeld. Dit betekent dat internetproviders geen bepaalde websites of diensten mogen bevoordelen, blokkeren of vertragen. Het idee is om een open en eerlijk internet te behouden waar alle content vrij toegankelijk is.

ALLE VRAGEN

Overstappen van internetprovider doe je zo

Switchen van internetprovider in 5 stappen.

Wat is beschikbaar

Kijk d.m.v. onze postcodecheck welke providers op jouw adres internet leveren.

1
Kies je provider

Heb je een internet provider gekozen? Vraag een aansluiting aan bij deze provider.

2
Bedenktijd

Toch niet zeker van je keuze? Binnen 14 dagen na aanvraag kun je deze nog herzien.

3
Aansluiten

De nieuwe internetprovider zal de datum van aansluiting communiceren, op deze dag installeer je het modem.

4
Je oude aansluiting

Als alles naar tevredenheid werkt kun je je oude aansluiting opzeggen.

5

Providers vergelijken loont!

Hoewel de meeste internet providers gebruikmaken van dezelfde netwerken, zijn er toch grote verschillen in prijs, snelheid en voorwaarden. Het is dus zeker de moeite waard om een goede vergelijking te doen. Zo kun je kijken welk abonnement het beste bij jouw persoonlijke wensen past.

Providers met totaalpakketten (internet, tv en bellen) geven regelmatig aantrekkelijke kortingen en welkomstcadeaus wanneer je een nieuw abonnement afsluit. Op KiesZeker.nl vind je vaak aanbiedingen die zelfs goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf. Wij helpen je graag met jouw verlenging of de overstap naar een nieuwe internetprovider.

Snel internet via kabel, ADSL, VDSL of glasvezel

Er zijn verschillende mogelijkheden voor breedbandinternet. De meest gebruikte technieken en netwerken zijn: kabel, ADSL, VDSL en glasvezel. Welk netwerk je kiest, maakt niet heel veel uit, al is er één uitzondering. ADSL is minder snel dan zijn opvolger VDSL. Gebruik je jouw computer alleen om wat te surfen, dan voldoet een ADSL-abonnement zeker. Als je veel internet en een goede snelheid wilt, dan is VDSL aan te raden. Bij VDSL komt het internet bijna helemaal via glasvezel, slechts de laatste meters naar jouw huis loopt het signaal nog over de oude koperdraad. Glasvezel en kabel staan allebei garant voor snel internet, vanwege de hoge snelheden die ze aankunnen.

Wat is de snelheid van jouw internet provider?

Doe de speedtest in zie direct of jouw internetaansluiting wel de beloofde snelheid heeft. Zorg ervoor dat er op het moment van de speedtest geen andere activiteiten op jouw netwerk plaatsvinden zodat het resultaat objectief is. Is je snelheid te laag? Lees dan eens deze blog om de snelheid te verbeteren.

check je internetsnelheid

Digitale interactieve tv

Televisie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een digitaal en interactief medium. Je kunt terugspoelen, opnemen of vanaf het begin kijken. In het verleden bood alleen de kabelmaatschappij in je woonplaats tv aan. Nu leveren bijna alle providers abonnementen of pakketten met digitale interactieve tv. Daarnaast hebben steeds meer tv-aanbieders een handige app waarmee je overal in Europa tvkunt kijken op je telefoon, tablet of laptop. Zo hoef je jouw favoriete programma nooit te missen!

Abonnement met of zonder bellen?

De vaste telefoonlijn is door de mobiele telefoon minder populair geworden, maar vergis je niet, er zitten veel voordelen aan een vaste aansluiting. Het is een heel betrouwbaar alternatief wanneer er geen mobiel bereik is, want dan kun je altijd bellen of gebeld worden. Of je zet een toestel op de slaapkamer, zodat dierbaren je altijd kunnen bereiken in geval van nood. De kosten voor bellen naar (andere) vaste lijnen zijn vrij laag en worden per minuut berekend. Ook bel je vaak voordeliger naar het buitenland dan met een mobiel abonnement. Voor de prijs van het alles in 1 abonnement maakt het meestal niets of niet veel uit of je wel of niet voor vaste telefonie kiest, sterker nog, het is vaak voordeliger als je er wel een vaste telefoonaansluiting bij neemt.

Bezoekers geven ons gemiddeld een
9.3

Wij zijn lid van:Keurmerk webwinkel vergelijkingssite

Recente orders bij internet providers

 • 05:48:
  een pakket bij internetprovider
  Ziggo
 • 04:01:
  een pakket bij internetprovider
  Ziggo
 • 02:32:
  een pakket bij internetprovider
  Online.nl

Gemiddelde besparing:
€ 134 per jaar!

Bron: geanonimiseerde data van de internet providers.

Internetproviders en de opmars van glasvezeltechnologie

Als je op zoek bent naar een nieuwe internetverbinding, is het belangrijk om te weten welke opties er zijn. Een van de technologieën die steeds populairder wordt bij internetproviders, is glasvezel.

Internetproviders die glasvezel aanbieden, kunnen ongekend hoge snelheden leveren. In tegenstelling tot traditionele koperen kabels, die elektrische signalen gebruiken om informatie over te dragen, maakt glasvezel gebruik van lichtsignalen. Dit resulteert in een veel snellere en betrouwbaardere internetverbinding. Daarnaast bieden glasvezelverbindingen vaak symmetrische snelheden, wat betekent dat de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid. Dit is ideaal voor activiteiten zoals videobellen, online gamen en het uploaden van grote bestanden.

Er zijn veel internetproviders die glasvezel aanbieden, maar de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van waar je woont. In stedelijke gebieden is de kans groter dat glasvezel beschikbaar is, terwijl landelijke gebieden mogelijk nog beperkt zijn tot DSL- of kabelinternet. Het is belangrijk om dit te controleren bij de verschillende internetproviders.

Het kiezen van een van de vele internetproviders kan een uitdaging zijn. Je moet niet alleen rekening houden met de technologie en snelheid die ze bieden, maar ook met factoren zoals prijs, klantenservice en eventuele extra's zoals tv en telefonie. Door grondig onderzoek te doen en je opties te vergelijken, kun je een provider vinden die aan je behoeften voldoet.

In het snel veranderende landschap van internettechnologieën blijven internetproviders innoveren om klanten de beste en snelste verbindingen te bieden. Glasvezel is momenteel een van de snelste opties op de markt, en met de groeiende vraag naar hogere internetsnelheden, zal het waarschijnlijk alleen maar populairder worden.

Recente berichten over internet providers

Radar duur internet
Waarom is internet zo duur in Nederland? Een kritische blik op de conclusies van Radar

Eric 2 mei 2024

Onlangs wijdde het tv-programma Radar een item aan de hoge kosten van internet in Nederland. De conclusie van Radar: internet is (te) duur in Nederland, mede door te weinig concurrentie en buitensporige snelheden die worden gepromoot door providers. Maar is dat echt het hele verhaal?

glasvezel aanleg
Zal ik overstappen naar glasvezel of voldoet mijn huidige aansluiting?

Eric 14 december 2023

Op dit moment wordt er glasvezel aangelegd in mijn wijk. Deze ontwikkeling creëert vragen bij de bewoners, zoals: "Moeten we overstappen naar glasvezel of is onze huidige aansluiting goed genoeg?" Dit is een relevante vraag, gezien onze steeds groeiende behoefte aan snelle en betrouwbare internetverbindingen.

nieuwe Odido shop
Odido: de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2

Frank 5 september 2023

T-mobile en Tele2 gaan in Nederland voortaan samen verder onder de nieuwe naam 'Odido'. Terwijl bestaande klanten hun huidige service behouden, introduceert Odido vernieuwde abonnementen, met een onderscheidende familieoptie voor onbeperkte data en bellen.