HEMA stopt met mobiel

HEMA Mobiel stopt volgend jaar, wat moet je doen als klant?

Frank Update: 15 juli 2021
Leestijd 3 minuten Categorie: Mobiel,

De HEMA is alom bekend als oer-Hollands warenhuis. Maar er zijn meer producten en diensten die het vertrouwde HEMA-merk dragen. Zo kun je diverse verzekeringen bij de HEMA afsluiten en kun je zelfs prepaid mobiel bellen met de HEMA als provider. Deze mobiele telefoondienst gaat echter verdwijnen in 2022 en vanaf mei van dit jaar kun je al geen beltegoed meer kopen hiervoor. Hoe zit dat als je klant bent bij deze mobiele provider?

Waarom stopt HEMA met mobiele telefonie?

Met het starten van een virtuele mobiele provider sloot de HEMA zich aan bij een trend waarbij grote bekende bedrijven een mobiele telefoniedienst begonnen. Denk aan AH Mobiel, Aldi Mobiel, Jumbo Mobiel, Rabo Mobiel etc. Eigenlijk is de lijst van dit soort mobiele providers te lang om op te noemen.

Het bekende spreekwoord “schoenmaker blijf bij je leest” is van toepassing op veel van deze merken. Het betekent dat je je beter kan richten op dingen waar je goed in bent en dat is dan ook de reden dat diverse merken hun mobiele avontuur alweer hebben beëindigd. Zo stopten eerder al de Dekamarkt, Dirk en Kruidvat als mobiele provider. Ook de HEMA geeft nu als reden dat het niet meer past bij het assortiment en de strategie van het bedrijf.

Hoe lang kun je HEMA Mobiel nog gebruiken?

Op 1 mei 2022 zal HEMA Mobiel definitief stoppen. Vanaf deze datum werkt de simkaart niet meer en is het beltegoed niet meer geldig. Omdat het beltegoed altijd één jaar geldig is, zal er vanaf 1 mei 2021, geen beltegoed voor HEMA-simkaarten meer worden verkocht. Dit is dus precies één jaar voor de opheffing.

Feitelijk betekent dit dus dat als je beltegoed na 1 mei 2021 op is, dat je niet meer kunt bellen en internetten via jouw HEMA-simkaart. Vanaf dat moment kun je 90 dagen lang, maar uiterlijk tot 1 mei 2022, alleen nog gebeld worden en sms-berichten ontvangen. Na deze periode zal je simkaart definitief geblokkeerd worden en vervalt je 06-nummer, tenzij je voor die tijd bent overgestapt met nummerbehoud.

Hoe behoud je je HEMA 06-nummer?

Als je je nummer van je HEMA prepaid simkaart wilt behouden, dan is het noodzakelijk dat je binnen 90 dagen nadat je beltegoed is opgeraakt en in ieder geval vóór 1 mei 2022 overstapt naar een andere provider en daar nummerbehoud aanvraagt. De nieuwe provider zal je 06-nummer porteren naar de nieuwe simkaart die je van deze provider ontvangt.

Overigens kun je ook al overstappen voordat je je beltegoed hebt opgebruikt. In dat geval vervalt echter het tegoed, dit wordt niet terugbetaald of overgenomen door de nieuwe provider.

Stap als HEMA klant nu over naar Simyo en krijg gratis extra beltegoed!

Wil je prepaid blijven bellen zoals je gewend bent bij HEMA? Dan brengen wij graag de zomeractie van Simyo onder de aandacht. Als je nu Simyo prepaid bestelt via onderstaande link, dan ontvang je namelijk gratis 5 euro extra beltegoed, ongeacht welk pakket je bestelt!

Let op dat dit een tijdelijke aanbieding is. Uiteraard kun je je HEMA 06-nummer gratis meenemen naar Simyo prepaid.

Overstappen naar een andere provider

De deal van Simyo is wellicht interessant, maar het verdient aanbeveling om ook naar andere opties te kijken. Ondanks dat andere providers geen speciale acties hebben voor HEMA Mobiel klanten, zijn er wel regelmatig aantrekkelijk aanbiedingen die wellicht nog meer voordeel bieden.

Zo hebben veel providers regelmatig een actie waarbij je geen aansluitkosten betaalt of waarbij je bijvoorbeeld extra beltegoed of dubbele data krijgt. Als je alle aanbieding op een rij wilt zien, raadpleeg dan hieronder onze sim only vergelijker, of kijk op onze speciale aanbiedingen pagina.

Vind een alternatief voor HEMA MobielVergelijken

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Frank is een expert op het gebied van computers, internetverbindingen en telefonie. Als techblogger schrijft hij artikelen voor diverse websites, waaronder ook KiesZeker.

Tags

  • HEMA
  • Simyo

Gerelateerde artikelen

oude telefoon wegdoen
Wat kun je allemaal doen met je oude mobiele telefoon?

Frank Update: 11 januari 2024

Een nieuw mobiel abonnement sluit je vaak af in combinatie met een nieuwe telefoon. Je oude telefoon kun je dan als reserve in een la bewaren. Daar is niets mis mee, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. We zetten voor je op een rij wat je allemaal met je oude telefoon kunt doen en waar je aan moet denken.

kids abonnement
Tips en mogelijkheden voor een mobiel abonnement voor een kind

Femke 22 september 2022

Vrijwel elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: je kind wil een eigen telefoon. Hoe ga je daarmee om? Kies je voor een telefoon met mobiel abonnement voor je kind of prepaid? Deze en nog veel meer vragen komen op je af, wanneer je kind toe is aan een eigen telefoon.

KPN 5G snelste netwerk
Het KPN 5G netwerk als beste getest in Nederland

Eric 10 december 2020

Ieder jaar onderzoeken Connect Magazine en Umlaut de kwaliteit van de mobiele netwerken in Nederland. Dit jaar zijn daarbij voor het eerst ook de 5G netwerken meegenomen. Alhoewel het KPN 5G netwerk nog niet in het hele land beschikbaar is, is het wel als snelste uit het onderzoek gekomen.

tips voor kopen refurbished telefoon
Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished telefoon?

Frank 9 februari 2021

De verkoop van refurbished telefoons zit in de lift. Een refurbished telefoon is vaak veel goedkoper in de aanschaf dan hetzelfde model splinternieuw. Wanneer je een refurbished telefoon koopt, is het verstandig om niet alleen op de prijs te letten. De kwaliteit is minstens zo belangrijk, en die verschilt nogal eens.